Arkitek(gå)tur – 4 moderne bygningsværker i København

 

For mig er sommerferien en tid hvor jeg tænker hverdagen igennem, og overvejer om det er tid til at nye vaner blive en del af mit liv. Det jeg har lært gennem årene, er at hvis jeg skal lykkes med implimenter-en-ny-vane-projektet kan det være en hjælp at koble handlingen med en interesse.

Hvis man f.eks. holder af arkitektur kan et mål om at gå 3 ugentlige ture om ugen, kombineres med at se nogle af de smukke bygninger i København.

Som en kickstart er her 4 forslag til nyere bygningsværker jeg syntes er værd at lægge vejen forbi.

 

1: Lige overfor Tivoli ligger Axel Towers. Det er et byggeri som jeg syntes opleves bedst når man er i bevægelse omkring det. Og derfor også et rigtig oplagt mål for en Arkitek-gå-tur. Ved at gå op af trapperne, ind i mellem tårnene, kigge op og kigge ned, havde jeg en oplevelse af at forstå bygningen bedre. 

 

2: To stop med S-toget fra Axel Towers, er det nye BIG byggeri Kaktustårnene. Det spektakulære lejlighedskompleks ligger lige ved Dybbølsbro station, og lige som Axel Towers, opleves dette værk også bedst når man er i bevægelse.

Dels fordi de mange skæve vinkler og kanter giver nye oplevelser af husene alt efter hvor du står. Desuden er der lavet et virkelig spændende udemiljø som er en oplevelse i sig selv. Hvis du har en makker med korte ben i familien, kan det være et godt udflugtsmål, fordi der er lavet et rutchebane-alternativ til trapperne på stigningen omkring kaktustårnene.

 

 

3: På Frederiksholm ligger en bygning som jeg holder meget af. Det er Gallionsvej nr. 1 som er designet med en bro inde midt i komplekset, hvilket betyder at vandet fra kanalen går ind i mellem byggeriets to længer. Det er arkitektur som jeg nyder at se på, både når jeg padler forbi på kanalen, og når nysgerrigheden får land-gå-turen til at svinge ind forbi bådebroen og det fantastiske udemiljø der er blevet skabt øverst oppe.

 

 

4: På Refshaleøen er der et andet BIG-byggeri, og det er placeret i vandet. Boligerne går under navnet “Urban rigger” og et rigtig spændende bud på hvordan man kan nytænke den urbane måde at bo på.

Ungdomsboliger som ligner container-lego-klodser stablede oven på hinanden, dannes små uderum imellem lejlighederne. Hvis du tager turen ud til Refshalevej kan du læse mere om hvad du kan opleve på det gamle militære område i dette blogindlæg.

Har du mere lyst til at lægge gåturen omkring arkitektur af ældre dato, kan du læse med i næste uge, hvor jeg kommer med 5 forslag til hvor du kan tage på Arkitek(gå)tur.

Har du lyst til at læse mere om hvordan du kan give din gåtur et formål, kan du læse dette indlæg.

 

 

Categories: Gå i byen Tags: Tags: , ,