Flydende containere og charme på Holmen

Det tidligere militæreområde Holmen, byder på mange skønne gå-turs steder. Et af dem er området omkring Krudtløbsvej, som løber langs et indhak i Københavns kanal.

 

 

Det er først for ganske nyligt at jeg selv har gået her, og jeg blev overrasket over en følelse af at være langt fra København – mens jeg næsten kan se over mod Amalienborg. Der er en mindre hektisk stemning på denne side af kanalen, hvor de fleste færdes på cykel eller gåben, og mens man bevæger sig langsomt afsted, er der en hel masse at kigge på. 

Charmrende gamle huse, der i sin tid er bygget med praktisk, militært formål, men som nu rummer små virksomheder og beboelse. I kanalen som løber mellem “Ved søminegraven” og “Krudtløbsvej” ligger husbådene side om side med små joller. Den sen-forårs dag hvor jeg slentrede rundt i solen langs kajen, var der aktivitet mange steder, med at ombygge og reparere bådene.

I det hele taget syntes jeg at området har en særlig stemning af entreprenørskab og kreativitet.

 

 

Når “Krudtløbsvej” løber ud, kan turen fortsætte til venstre ud af Refshalevej, hvor vejen går forbi cafeer, hvor gæsterne på varme dage er klædt i badebukser og bikinier, mens det gode vejr nydes i og ved vandet.

Det er en ganske særlig oplevelse at opleve området på Refshaløen for første gang. Hvis du ikke har gået i dette område fornyligt, kan jeg kun varmt anbefale det da, hele Refshaleøen har en helt anden stemning over sig end resten af København.

Refshalevej tager en lille afstikker ud i vandet og her ligger et helt særligt byggeri som er lavet af BIG. Det er ungdomsboliger som ligner container-lego-klodser stablede oven på hinanden, så der dannes små uderum imellem lejlighederne. Boligerne går under navnet “Urban rigger” og et rigtig spændende bud på hvordan man kan nytænke den urbane måde at bo på.

Kilder:

KendKøbenhavn

Urbanrigger